For kjøp og bestilling ta kontakt på mail Illustrasjoner

Hva er illustrasjon?

Fra Wikipedia: En illustrasjon er et bilde som skal visualisere eller anskueliggjøre et budskap eller en idé. Vanligvis vil det si en tegning eller et fotografi som skal forklare, pynte eller tolke et tekstinnhold. Illustrasjoner er viktige virkemidler i visuell kommunikasjon. I motsetning til fri billedkunst har illustrasjoner en bestemt hensikt, og verket skal fortelle eller formidle noe konkret utover seg selv. Det er vanlig å skille mellom beskrivende, altså saklig eller poengtert, illustrasjon og tolkende, det vil si personlig og friere, illustrasjon.

Illustrasjoner kan være alt fra enkle strekefigurer til avanserte maleri. Jeg bruker blandet teknikk i de fleste av mine illustrasjoner; det kan være akryl på lerret, akvareller, fargeblekk, penner, pasteller og blyant. De fleste av illustrasjonene blir så digitalt behandlet før ferdigstillelse, med unntak av orginal arbeider. Ta gjerne en titt på kategoriene her under for å få innsyn i de forskjellige teknikkene.

Gjennomgangsfigur

En gjennomgangsfigur er en karakter fremvist i forskjellige stillinger og settinger sittende og stående, vist fra fra forskjellige vinkler og i forskjellige miljø.

Disse brukes for eksempel i illustrasjoner av bøker, der den samme skikkelsen skal kunne kjennes igjen gjennom hele historien.

Dyr

Ugler

Menneskefigur