Kurs: Portett med akryl

Kurset går over 6 kvelder 3 timer pr kveld til sammen 18 timer

 • Avholdes på Kolonien (2 etg kafeen) på Dale
 • Oppstart torsdag 12 september 2019 kl 18.00

Kurset passer for alle uansett om du har liten eller ingen erfaring med akrylmaling eller portrett fra før.

Akryl på lerret– lær å male vakre portretter!

La ikke høstens vakreste eventyr gå i fra deg – dette 6 ukers innføringskurset i akrylmaling løfter garantert dine kunnskaper opp flere hakk.

I løpet av disse seks ukene går vi grundig igjennom stilarten abstrakt realisme med akryl på lerret. Du skal lære å fange ansikter på lerretet ut i fra foto, legge bakgrunner og stille motivet inn slik at dette ser helhetlig og naturlig ut. Vi kommer til å gå i dybden på det å lage blant annet neser, øyne og munn slik at disse mer utfordrende delene av et menneskeansikt blir lettere å generalisere og reprodusere i 2D.

Etter endt kurs skal du sitte igjen med minst to malerier som du i utgangspunktet skal kunne selge for minst 2300.- kr pr maleri. Det betyr at du har muligheten til å tjene inn igjen kursavgiften etter fullendt kurs!

I tillegg får du hurtig innføring i priskalkyler, markedsføringstekniker og tips til salg på sosiale medier.

 • På dette kurset får du hjelp til å mestre akryl som malemedier og innføring i forskjellige teknikker som hjelper deg å få til det lille ekstra som får maleriet til å stå fram på best mulig måte.
 • Vi maler portretter i stilarten abstrakt realisme. Der en del av maleriet er realistisk og forsvinner ut i en abstrakt bakgrunn. Fargevalg kan også være litt abstrakt samtidig som det kan gi en realistisk følelse.

Dette er en spennende stilart som ikke mange mestrer, samtidig som det er lett å tilegne seg.

Vi danner også en egen eksklusiv gruppe på Facebook hvor vi kan følge hverandres fremgang, komme med spørsmål og få svar og veiledning i plenum – her vil jeg også legge ut litt tips og triks som er spesielt tilpasset deres interesser og utfordringer.

Få gratis minikurs  på mail «forslag til levende bakgrunn» og mer informasjon om kurset.

Skriv deg opp her under.

Noen eksempler på portretter i stilarten abstrakt realisme

Kursholder:

Inga Bjørnsdottir

Hun har over 26 år erfaring som utøvende kunstner innen keramikk og maling samt kurs innen de samme felt.

Inga har drevet Ingas keramikk og billedkunst her i Norge siden år 2000 og vært aktiv kursholder i disse årene, både i egen regi og som frilans for bedrifter og kommuner.

Hun har hatt oppdrag for både Stavanger og Sandnes kommune.

Erfaring:

 • 2000 – 2004 AOF Stavanger

Innleid konsulent med kveldskurs som yrkesfaglærer voksenopplæring, innen keramikk, tegning og maling.         

 • 1996– 1998 Sjernarøy skule

Yrkesfaglærer innen kunst og håndverk samt musikk, heltidsstilling,barne og ungdoms trinn.

Utdanning:

 • 1999 – 2004 Forskjellige kurs innen maling, tegning eller skulptur i Roma, Danmark og Tyskland.
 • 1994 – 1995 Lærling hos Rosendal potteri v Tormod Kayser fulltids lærling innen pottemaker faget
 • 1978 – 1980 Kunstskolen Reykjavik

Omtaler fra tidligere kursdeltagere

 •  
  Inga er like fantastisk flink i faget som hun er i å lære fra seg. Hun veileder enkelt og forståelig, og får til og med de av oss som ikke føler seg så kreative til å senke skuldrene og kose seg ? 
   
  Hun er dyktig, morsom og tålmodig! Anbefaler henne på det varmeste som instruktør og lærer ?
  Anna Alm
 •  
  Jeg har hatt gleden av å være med på flere kurs med Inga, og jeg vil veldig gjerne være med igjen. Er spent på når hun skal ha keramikkurs til neste år. Inga er utrolig klok og profesjonell og veileder på en lett forståelig måte. Hun deler villig sine mange ulike teknikker og er hyggelig og inspirerende på så mange nivåer. Jeg anbefaler et kurs med Inga på det sterkeste!
  Heidi Rønneberg Senstad
 •  
  Inga er en fantastisk dyktig og generøs kursholder. Man kommer alltid fra hennes kurs med et produkt man kan være stolt av. Enten det er keramikk eller maling.
  Hun har årevis med erfaring på begge felt og deler rundhåndet av sin kunnskap til oss som er så heldige å få være med på kursene. Gleder meg til flere slike morsomme og lærerike anledninger.
  June Evelyn Ehrenberg
 • Det er kjekt å gå på kurs hos Inga. Hun er en dyktig kunstner som behersker både det mest pirkete og nøyaktige, og det villeste en kan tenke seg. Ofte kombinerer hun disse teknikkene. Dette blir annerledes, - og er derfor veldig kjekt å lære! 
  Inga fornyer seg stadig, og hun deler velvillig ny kunnskap med sine elever! Hun er en generøs og flink lærer som vil det beste for sine elever, og som jeg trygt kan anbefale
  Margrethe Eike Toft

Skriv deg opp på venteliste for kurs og få gratis video om hvordan du lager en katt med ink eller akvareller og pasteller. Du vil siden motta mail fra Ingas kunst når dato er satt for kurset du venter på.

Ingen forpliktelser.